10 светски познатих брадоња

Иако се трендови мењају из сезоне у сезону, људи прате последње моде не би ли били у току са свим дешавањима. Тако је и последњих неколико година са брадом. Последње време све је више људи који носе браду из фазона па ће доласком следећег тренда брада отићи. Међутим, истинска господа и џентлмени не прате модне трендове, они их диктирају. Брада је одувек представљала оличење стила. Није случајност да највећи светски џентлмени носе браду. Представљам вам моје омиљене брадоње и шмекере који су не само успешни у свом послу него су и цењени људи.

Џим Кери

Ко је одрастао 90-тих сигурно је уживао у филмовима попут Ејс Вентуре, Маске, Глупана и тупана, Човек на месецу и многих других. Иако брада није била део његовог стила већину каријере, Џим Кери је (до скоро) носио једну од најдужих брада Холивуда која му је дала на озбиљности. Човек који има таленат да те у једном моменту насмеје до суза, а у другом расплаче је не само успешан глумац него и веома талентован сликар.

Рик Рубин

Можда и не знате овог човека, али без њега музика не би била иста. Рик Рубин је чувени продуцент који је сарађивао са највећим именима попут Ред хот чили пеперса, Ран ДМЦ, Ед Ширан, Еминем, Металика, Аеросмит, Бисти бојс, Блек Сабат, Џони Кеш, и многим другима. Практично је био један од кључних ликова у развоју музике 90тих од гранџа до хип хопа. Поред свог музичког талента, Рик Рубин је познат и по дугачкој бради коју носи више од 30 година.

Кристоф Валц

Глумац ког је Тарантино открио и у чијим је филмовима „Ђангова освета“ и „Проклетници“ добио оскаре за најбољу споредну улогу глумећи ловца на уцење главе и лудог нацистичког комаданта. Не само да је украо оба филма својом невероватном глумом и талентом него овај глумац течно говори и неколико језика. Често носи густу и дугу браду која га само још више чини правим господином.

Рој Кин

Рој Кин је један од највећих играча и легенда једног од најуспешнијих фудбалских клубова- Манчестер Јунајтеда. Иако је пензионисан већ више од 10 година верујем да се неки играчи и даље буде ноћу из кошмара вриштећи његово име. Играо је фудбал 90тих и почетком 2000тих, када се фудбал играо „мушки“, без театралних падања и симулирања на све стране. Бескомпромисни Кин је био лидер средине терена и са Манчестер Јунајтедом је освојио све што се освојити може. Често носи браду која га чини још страшнијим.

Јан МекКелен

Немогуће је направити ову листу, а не споменути Јан МекКелен-а. Британски господин који одише позитивном енергијом и добротом остаће упамћен по многим улогама, али најупечатљивија ће остати улога Гандалфа. Сви смо гледали триологију „Господар Прстенова“ и „Хобита“ и сложићемо се  да нам је Гандалф један од омиљених ликова. И ван платна Јан МекКелен често носи браду која се савршено уклапа у његов имиџ.

Еди Ведер

Еди је сигурно један од највећих песника на музичкој сцени. Скоро 30 година је на сцени са Перл Џемом, а судећи по последњој турнеји далеко су од пензије. Поред рада са бендом, ради и соло пројекте, а један од најпознатијих је музика за филм „Into the wild“. Еди је, иако на бини ексцентричан, пристојан и миран човек ван бине. Више од 10 година носи браду која је заштитни знак његовог имиџа.

Џеф Бриџис

Познати „батица“ из Биг Лебовског је још један господин који спада у глумачке легенде. Талентован да  игра разноврсне улоге од опуштеног Лебовског до негативца у Ајрон Мен-у. Ипак, у стварном животу је веома фин господин који је мир пронашао уз обалу пацифичког океана и у будизму. Углавном носи дугу браду и косу који су неизоставни део његовог имиџа.

Том Харди

Глумац млађег кова али му је биографија таква да слободно можемо рећи да је један од највећих светских глумаца. Поред лудих улога краси га и дуга брада и бркови коју често носи када није на снимању неког филма. Џентлмен и на платну и ван њега ће сигурно поред бројних врхунских улога остати упамћен и по беспрекорном стилу.

Салвадор Дали

Салвадор Дали је сигурно један од највећих имена у свету уметности. Његова ексцентричност како на платну, тако и ван њега никога не може да остави равнодушним. Дали је поред својих препознатљивих слика, чудних кућних љубимаца попут мравоједа и дивље мачке, био познат и по дугачким, танким брковима. Све што је радио било је ексцентрично па су такви били и бркови. Свакако, волели га ви или не, Дали ће остаћи упамћен као један од највећих сликара.

Роберт де Ниро

Шта рећи о једном од највећих глумаца икада? Чак и да не носи густу браду, ставио бих га на ову листу због брчића у филму „Кум“. Мада, чак и да ту није имао бркове, ставио бих га на листу под изговором да је чирокана коју носи у филму „Таксиста“ уствари брада која се попела на  теме главе. Роберт де Ниро је не само познат по невероватним улогама кроз целу каријеру и као један од највећих глумаца икада, него је такође познат и по изутетним манирима, пристојности и скромном понашању. Кроз целу каријеру тешко да можете чути једну лошу реч за овог господина. Поред бројних улога, успешног бизниса, де Ниро ће остати упамћен и по дугачкој бради која иако не пада у први план, сигурно представља део његовог елегантног стила.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *