Брада и лето- како одабрати летњу мирисну ноту уља за браду

Иако се не прича много о томе, није свако уље за браду подједнако квалитетно за коришћење и лети и зими. Не желиш да ти се брада укува на +30 Целзијуса и да миришеш као сендвич који си заборавио у фрижидеру прошле недеље. Може бити да је уље које користиш за браду високог квалитета и генерално ти прија његова мирисна нота, али лети једноставно није то то. ОК, мало сам хиперболисао, све у свему, битно је које ћеш уље наносити у летњем периоду. Зашто је битно? Битно је због есенцијалних уља који су неизоставан део сваког уља за браду

Које мирисне ноте да користим за лето? 

За летњи период, када су температуре високе, најбоље је користити шумске и дрвенкасте ноте. Цитрусни мириси пријају, али ће се поприлично лоше осећати на бради када се угреје. Једноставно им не пријају високе температуре. 

Есенцијална уља са шумским и дрвенастим нотама су идеалне за лето из више разлога. Уља су поприлично издржљива на високим температурама, а њихови мириси ће ти помоћи да се освежиш када упече сунце на бетон. Тако да коришћењем уља за браду са овим мирисним нотама ћеш имати више бенефиција које свакако значе у летњем периоду. 

Ми, у БРК породици увек ценимо оне брадоње које држе до стила и које заиста воле браду. Писао сам да је зими неопходна квалитетна нега да би брада била нахрањена и здрава. Сада бих проширио ту тврдњу на било коју есктремну ситуацију или температуру. Исти негативан утицај имају високе температуре као и оне испод нуле.

Последице које можете имати поред непријатног мириса, ужеглог уља су знатно веће. Ваша брада може да испуца, да се осуши, лице перута, буде суво, а и уколико се заиста запусти, може доћи и до опадања длаке и пуцања коже. На теби је да процениш да ли је вредно прескочити негу браде, и сносити последице, или су ипак нега и здравље на првом месту.

Уље које бих вам ја препоручио за лето је свакако Шумска нота из БРК радионице, а ускоро ће наш асортиман бити богатији за још једно уље које ће бити идеално за лето, али и за друге временске прилике или неприлике.

Могу овде да вам пишем о потенцијалним проблемима и ситуацијама са којима сам се или ја, или брадоње око мене сусретале али мораш сам да познајеш своју кожу и браду како би одабрао идеално решење. Свакако имај у виду савете за лето које сам ти овде дао, сигурно нећеш погрешити.

 

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *