Шта је заправо уље за браду?

Уље за браду је један од производа које сваки брадоња мора да има. То свакако није само из естетских или стилских разлога, нити има исту сврху као балзам или восак за браду. Уље за браду је много више од козметике – оно чува и вашу браду и кожу! Уље има много предности и ако је правилно направљено од стране људи који заиста знају да раде свој посао његово редовно коришћење је један од најбољих начина да имате здраву и лепо неговану браду и кожу.

Шта је уље за браду?

Због изузетно богатог састава, биљна уља су у козметици позната и као витаминска храна за кожу и длаку. Уље за браду се користи из више разлога, и неопходан је сваком мушкарцу који држи до себе. Хране кожу и регенеришу корен длаке, имају антибактеријско дејство, спречавају перутање коже и свраб, чине браду мекшом, спречавају пуцање врхова, а притом имају и сјајне мушке мирисе. Брада често уме да носи са собом непријатан свраб, суво лице и чак перут. То је због тога што вашој кожи пре свега недостаје права нега и хидратација. Благотворним, природним сапунима скидамо природан слој масти и уља са коже, која је штите и хране. Да би се то надокнадило, најбоље је ићи управо – природно.

Уље и сапун за негу браде (рецептуре која је благотворна према кожи) требало би да буду незаобилазни део свакодневне рутине. Уље не само да је веома корисно, него и фантастично мирише, и то без вештачких боја и арома (за разлику од Илијиних комшија, трговаца лицидерским срцима и тврдим бомбонама). Биљна и етерична уља негују и хране кожу захваљујући високом садржају незасићених масних киселина, витамина, лецитина и флавоноида.

Састав уља за браду

Оно што се уљима најчешће замера, у поређењу са кремама, је што су масна, теже се упијају и лакше кваре (оксидирају). Међутим, нису сва уља тешка ни лепљива, а брзина којом их кожа упија не зависи само од њиховог хемијског састава већ и од карактеристика и потреба саме коже (стања, типа, старости, дебљине, генетских фактора).

Зато су наша уља састављена од пажљиво одабраних квалитетних биљних и етарских уља које кожа лако упија и нису претерано масна.

Уље јојобе

Другачије га зову- „злато пустиње“ и ово уље једно од најбољих за негу коже. Уље јојобе поспешује квалитет длаке и даје бради природан изглед, без оптерећујућег замашћивања.

Бадемово уље

Бадемово уље користи се стотинама година као једно од најбољих уља за негу суве коже. Оно омекшава иритирану и суву кожу, повећава сјај коже и побољшава њен тен. Ово се уље иначе јако добро апсорбује кроз кожу и често се користи у фармацеутској индустрији за производњу разних крема, а садржи и благотвотми витамин Е.

Витамин Е

Витамин Е је одличан антиоксидант и има много корисних дејстава. Штити од иритације, отровних материја, а такође га називају и „еликсир младости“. Подстиче циркулацију крви, обнавља ћелије и даје кожи еластичност и енергију.

Етарска Уља

Етарска уља су неизбежан састав вискоквалитетног уља за браду. Она имају антисептичко и антибактеријско дејство, а уз то и јако префињене мирисе. Етарска уља се добијају из различитих делова биљака. У савршеној размери са биљним уљима, етарска уља имају много корисних дејстава. Пажљиво одабрана етарска уља помажу не само спољашњем делу коже, него продиру и у дубља ткива, те благотворно делују и за мишиће, ткива, крвне судове, и тетиве.
Уље за браду топло препоручујем буквално сваком брадоњи. Небитно да ли ти је брада осетљива или не, уље ће је свакако учинити квалитетнијом, обезбедиће јој потребне витамине и брада ће ти бити мекша.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *