Балзам за браду: Шта је и како се користи?

Балзам спада у оне производе који служе за неговање и обликовање браде. Што брада дуже расте, длаке расту свака на своју страну. У почетку је све то спонтана и спорадична брига. Кад се сетим колико сам пута браду прао гелом за туширање или неким обичним сапуном, а после био у чуду зашто ми се лице перута и зашто ми је брада сува. Заправо, није да треба више труда како би она била уредна и сређена, већ је реч о другачијој рутини.

Ако разумете о чему пишем и имате сличне проблеме као ја (или суво или премасно лице због погрешних производа за негу и она језива брада која не изгледа као да припада лицу) – онда је дефинитивно балзам права солуција и за вас. Начин на који сам заправо сазнао шта лоше радим случајно је испао скроз олд-скул.

Скоро сам седео у „Барбер Смит“ берберници у Новом Саду и игром случаја нас тројица брадоња чекали смо свој ред. Као да смо у неком недељном поподневу на комерцијалним телевизијама, распричали смо се о нези лица и одржавању браде. Сви смо се сагласили да су за одржавање браде неопходни сапун, квалитетно уље и добар балзам. Ово „Свето Тројство“ за негу и одржавање браде сваки брадоња мора да има. Уље је за храњење браде и коже (рачунам да то већ знаш), сапун за браду је ту да би квалитетно испрао браду, и балзам ће ти помоћи приликом обликовања браде.

Шта је балзам за браду?

За разлику од уља за браду или других сличних производа за хидратацију браде и коже, балзам се прави од воска. На тај начин он помаже при фиксирању браде. Одличан је за стилизовање и обликовање браде али и садржи витамине који хране длаку од корена.

Како се користи балзам?

Као и све друге производе, балзам је најбоље нанети после туширања док је брада чиста. Саветујем вам да пре наношења балзама користите БРК сапун како бисте додатно припремили вашу браду.
Након што сте средили браду, загребите спољашњом страном нокта по балзаму толико да буде величине нокта, али свакако прилагодите количину густини и дужини браде. Размажите балзам по длановима и потом нежно обликујте браду по жељи. Процесом од неколико минута брада ће изгледати савршено.

Зашто баш БРК балзам за браду?

Наш балзам за браду се производи од 100% природних састојака, а он у себи садржи најприроднији пчелињи восак, који набављамо од домаћих пчелара, врхунска биљна и етарска уља, као и витамин Е. Битно је да је балзам без додатака како би ваша кожа и длака стварно била квалитетно нахрањена и одржавана. Пошто смо и сами брадоње, стало нам је да правимо производе које и сами користимо.

Која је разлика између воска за бркове и балзама за браду?

Ако сте већ мало простудирали наш сајт, видели сте да одвојено имамо Восак за бркове од балзама за браду. Не ради се о истом производу. Восак за бркове служи за квалитетније обликовање бркова, даје „фризури“ чврстину и постојаност, али не ону неприродну, као да сте налепили изолир-траку испод носа. Поред пчелињег воска, и комбинације етарских уља, воску за бркове додаје се ланолин и уље кокоса које се стеже на собној температури, па у и тако бркови чвршћи.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *