Сапун за браду- Зашто је неопходан за сваког брадоњу

До сада смо већ сви закључили да за квалитетну и уредну браду треба посветити време, пронаћи квалитетне производе и променити рутине, јел тако? Добро, време је да споменем производ који је можда мање популаран од уља, балзама или воска, али не и мање битан, баш напротив, најбољи је као основно средство чишћења браде. Реч је о сапуну за браду. Знам, већина нас нема навику прања браде. Брзинско прелажење прстима преко браде за време туширања неће урадити посао. Једноставно за квалитетно нахрањену и уредну браду мораш да промениш рутине и стекнеш неке нове навике. Сви имамо ортака који не може да пусти браду јер полуди од свраба након пар дана. Неретко чак и брадоње који већ имају завидну браду одустану због проблема са сврабом и перутањем. Сапун може да направи разлику и помогне баш код оваквих проблема. Што се тиче самог храњења браде, писао сам већ о уљима, тако да нећу много разглабати о томе.

Дакле, мораш набавити квалитетан сапун који је прављен баш за браду. Обични сапуни могу да изазову контра ефекат. Ако не наносиш сапун који је баш направљен за браду, ризикујеш да да оштетиш длаку и врло је вероватно да ће ти кожа постати сува. Обични сапуни у себи садрже хемикалије које нису добре за негу браде. Ја ћу наравно увек препоручити БРК производе за браду зато што познајем бренд „од главе до пете“. Знам колико је труда, живаца и пре свега посвећености уложено у добијање најквалитетнијег производа за негу браде код нас. Како год, дефинитивно те саветујем да у своју рутину за негу браде убациш и сапун. Неће ти одузети много времена, а позитивне резултате ћеш осетити већ после првог прања.

Које су предности коришћења сапуна?

Сапун за браду је прављен баш за негу браде. Не само да ће исчистити браду и лице, него у себи садрже састојке који хидрирају кожу. Битно је да су безопасни без обзира колико осетљиву кожу имаш. Ајде да видимо онда који су то бенефити редовне употребе сапуна за браду.

Задржава природна уља

Сапун је направљен тако да ти помогне да очуваш своја природна уља које кожа и брада производе. Ова уља су неопходна јер помажу бради да буде чврста и здрава. Услед недостатка природних уља постоји могућност пуцања длаке и сушења лица, а нико не жели да има неуредну браду која делује нездраво.

Хидратација

Ако су ти брада и кожа суви, а понекад се чак и кожа перута немој да бринеш превише. Сасвим је нормално да после извесног времена брада постане сува. Редовно коришћење сапуна за браду ће ти сигурно помоћи. Брада ће ти изгледати здраво и биће глатка, а перутање ће се повући.

Спречава свраб и помаже кожи

Иако сам ово већ споменуо веома је важно. Битно је да користиш сапун за браду! Оно не садржи додатне хемикалије које могу да оштете браду. Редовно коришћење квалитетног сапуна ће умањити шансу да ти се појаве бубуљице на лицу које не само да су знак лоше неге лица, него изгледају ружно, а и свраб ће нестати јер ће ти лице бити чисто.

Као што видиш, редовном употребом сапуна ћеш решити неке од највећих проблема са којима се брадоње суочавају. Свраб, бубуљице, сува и испуцала брада нису проблем за сваког ко редовно испира браду квалитетним сапуном. Тако да ти сам процени колико је уствари сапун битан за сваког брадоњу. Ја ти препоручујем да пробаш сапун „Црна Душа“ из БРК колекције. Не само да је квалитетан него и врхунски изгледа.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *