Исхрана за бржи раст и квалитетнију браду

Како је исхрана један од најбитнијих фактора када је у питању цео организам, тако одређена храна може да ти помогне и при расту браде. Одмах да ти нагласим да не постоји ништа на свету што ће ти преко ноћи нацртати браду на лице. Немој да очекујеш ако поједеш карфиол сваки дан наредна три месеца да ће ти брада магично бити дужа, гушћа и бујнија. Добра исхрана ће свакако имати позитиван утицај на тебе, а тако и на твоју браду која ће сигурно бити здравија и квалитетнија. Знаш и сам ону изреку „ оно си што једеш“. Та изрека има чак и дубље значење. Пошто брада расте уз помоћ хормона тестостерона и ДХТ-а (дихидротестостерон) начин на који се хранимо омогућава боље разлагање хормона.
Иако су тестостерон и ДХТ два најважнија фактора за раст браде, нису једини. Неопходно је да организам добија суплементе и витамине како би био здравији, а то директно утиче и на квалитет браде, логично. За додатне витамине препоручујем БРК уље за браду. Оно је више него довољан извор дневне потребе коже лица и браде за витаминима.
Теорија да квалитетна исхрана поспешује раст браде можда не звучи реално, али многи научници је потврђују. Ако желиш да пробаш да промениш и побољшаш своју исхрану ево неке од квалитетних и проверених намирница које ће ти поспешати раст и квалитет браде.

Бразилски ораси

Реално, бразилски ораси су кул, али нису баш најјефтинији. Тако да и обични ораси, индијски, па чак и кикирики могу да буду сасвим пристојна замена. 100 грама органског ораха садржи много Селенијума. Чак 3000% посто више него што је препоручено да се уноси на дневној бази. То значи да ти 2 ораха дневно задовољавају потребу за Селенијумом. Селенијум је важан минерал који наше тело не производи, а уносимо га кроз храну.

Јаја

За мене дефинитивно један од оброка које бих имао и као последњи оброк пред електричну столицу. Јаја су одличан извор протеина и многих других нутријената који поспешују раст браде. Уз то, она садрже и витамин Биотин који је веома битан за квалитет длаке. Јаја још и имају добар холестерол и масти које помажу при изградњи тестостерона и ДХТ-а. И само молим те немој да будеш онај лик који ће јести беланца само јер су „она извор протеина“, а жуманца „пуна хостелерола“. То није најтачнији податак јер жуманце у себи садржи добар холестерол и масти неопходне за разлагање витамина и минерала.

Суво грожђе

Иако делују као безазлене грицкалице, грожђице су пуне борона, минерала који побољшава синтезу тестостерона и ДХТ-а. Нека истраживања чак кажу да конзумацијом само 10 грама борона дневно постоји могућност да се ниво производње тестостерона повећа за 28%, а ДХТ-а за 10%. 100 грама грожђица садржи 3мг борона.

Говедина

На ову намирницу не треба трошити много речи. Масне киселине су неопходне при разлагању тестостерона. Напоменуо сам већ то. Конзумирањем говедине или јунетине ће твој организам добити неопходне масне киселине, а и да се не лажемо, ово месо је преукусно!

Сок од наранџе

Сок од наранџе је сјајан извор витамина Ц и антиоксиданата који помажу при чувању браде и коже лица од оштећења. Немој само да пијеш пар литара дневно јер саджи доста фруктозе.

Кељ

Једна од оних ствари од које ми се превртао желудац на само име кад сам био мали. Кељ је сјајан извор витамина А које тело користи за обнову оштећених кожних ткива. Веома је важан за раст браде јер чини кожу здравом.

Риба

Конзумирање рибе такође носи много добрих ствари за организам. Садржи пуно микронутритијената које су неопходне телу и много витамина Б који је производи кожу и длаку. Уз то, риба је одличан извор Омега 3 киселина који штити ћелијске мембране.
Остали сумплементи

Као што сам већ напоменуо на почетку можеш да користиш додатне витамине који ће ти помоћи да ти брада брже расте и буде јача и квалитетнија. Ја ти топло препоручујем БРК уље за браду јер је прављено од 100% природних производа без додатака који су пуни штетне хемије.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *