Пет неопходних трикова за раст браде

Данас ћу опет да се бавим проблемима везаним за раст браде. Приметио сам да ће људи из очаја пробати било какав производ не би ли им брада била квалитетнија. Многи чак као прву солуцију бирају разноразне хемијске препарате који су у најбољем случају само неефикасни, а понекад знају да буду и поприлично штетни, како за браду тако и за организам. Пре него што се одлучиш за драстичан корак и употребу хемијских препарата пробај да урадиш неке од следећих савета како би ти брада била квалитетнија, а самим тим и боље расла.

Тримовање браде је неопходно, али нема потребе за журбом

Ако си већ одлучио да пустиш браду, повремено тримовање ће бити неопходно како би брада изгледала уредно. Важно је да не кренеш са тримовањем чим брада мало порасте. Сачекај минимум неколико месеци из два разлога- брада ће имати времена да нарасте лепо, добије густину, а и ако је брада гушћа и дужа смањићеш ризик да направиш неку грешку која може да те кошта браде.

Немој да тримујеш браду у току или одмах по завршетку туширања

Ово је један од најважнијих савета које можеш да добијеш када је нега браде у питању. Никада немој да сређујеш браду одмах у току или одмах по завршетку туширања. Разлог за то је влажна длака која делује дужа него што уствари јесте. Вода вуче браду ка доле и тако практично исправља длаку која делује дужа. Након шишања мокре браде приметићеш да ти је брада много краћа него што си ти хтео да буде.
Најбоље је тримовати браду непосредно пре ускакања под туш и најбитније од свега је да не журиш. Одвој време како би што квалитетније водио рачуна о својој бради.

За раст браде су неопходни време и добра генетика

На ову тему сам већ писао и спомињао сам важност генетике за раст браде. Не постоје две исте браде на свету. Браде се разликују по облику, дужини, густини и нијанси. Генетика је један од кључних фактора за раст и квалитет браде. Али постоје бројни начини како можеш да утичеш на раст браде. Можеш да погледаш овде како све можеш да побољшаш шансе да имаш квалитетнију браду. Најбитније од свега је да се не стресираш око тога какву браду би желео да имаш, него да радиш са оним шта имаш. Каква год да ти је брада уз квалитетну негу и одржавање ће бити много боља!

Уложи новце у квалитетан чешаљ и четку за браду

Обично није кул видети мушкарца са чешљом како негује браду, али је чешаљ један од веома битних алатки за добру негу браде. Квалитетан чешаљ и четку ћеш тешко моћи да нађеш али увек може да се наручи преко интернета. Чешљањем ћеш омогућити бради да брже расте јер ћеш свакодневно размрсити чворове и исправити браду. Редовно четкање такође умањује ризик од испуцалих крајева браде.

Части се квалитетним производима за негу браде

Квалитетни производи за негу браде су спасили и мене и много мојих другара којима је на прву лопту било тешко да стекну рутину неговања браде, а и сама помисао на неки препарат који се ставља на браду им се није допао. Наравно, након пар коришћења сваки од њих је постао редован корисник производа за негу браде. Производи за негу браде не само да дају бради леп изглед него је и хидрирају и хране неопходним минералима и витаминима. Између осталог крајеви неће бити испуцани, смањиће ти се свраб и брада ће бити квалитетнија!

Сада кад си се упознао са још неким рутинама неговања браде не би требао да имаш изговор зашто ти је брада испуцала или запуштена. Посвети се бради и резултати ће бити више него задовољавајући.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *