Долазе славе и празници – Трикови како да једеш и пијеш, а да брада остане уредна

Ко нема браду вероватно ће му овај наслов бити смешан и неће имати разумевања за овај истински проблем брадоња. Не сећам се кад сам последњи пут успео нормално да поједем сладолед или кокице, без да изгледам као прасе чија је брада пуна остатака хране (за после). Да се разумемо, у 99% случајева немамо проблем са тим што нам је мало сладоледа или кокица остало у бради, али ако идемо код неког на прославу, рецимо први пут код родитеља од девојке или на неки пословни догађај, било би добро избећи прављење свиње од себе, макар на почетку вечери.

Већина људи мисли да имати браду значи- не бријати се. Веруј ми, много је лакше устати ујутру и прећи бријачем преко лица него свакодневно тримовати браду, стављати уље, балзам, уз вишедневно прање сапуном. Да је једноставно, више људи би пуштало браду, али реалност је таква да ако је мало запустиш биће прљава и неуредна, а то нико не воли. Добра ствар је што долази сезона празника, и што ћете моћи да изненадите ваше брадоње корисним поклонима без да разбијате главу размишљајући.
Да се вратимо на проблем- следећи пут кад будеш ишао на неки догађај на ком би требао да будеш пристојан и уредан пробај ове трикове.

Користи салвету

Иако овај савет делује преочигледно, будимо реални, већина мушкараца не користи салвете. Притом, иако је само салвета, треба ти тактика. Не можеш пире кромпир или неки сос да мрљаш салветом по бради јер ћеш тако само створити контраефекат и брада ће ти бити још прљавија.

Прибор за јело је неопходан

Ја сам од оних људи који све једу прстима, небитно да ли је риба, пилетина или крвави бифтек у путеру са козијим сиром и спанаћем. Наравно кад једем кући онда је то ок, али ако идем негде не желим баш да покажем „своју мрачну страну“. Користи прибор за јело сваки пут кад једеш ван куће, небитно да ли једеш парче пице, пилетину, или било шта друго. Умањићеш шансе да се упрасиш када није моменат за то.

Користи восак за бркове и балзам за браду

Није загарантовано да ћеш избећи прљање храном ако само ставиш восак за бркове или балзам за браду. Али ако склониш бркове са усана воском, сигурно су мање шансе да се усвињиш. Мени је восак помогао много, и практично га користим сваки пут кад идем негде. Балзам ће такође учврстити браду, и помоћи ће при стабилности браде и лакшем уочавању хране у њој.

Користи сламку

Искрено, генерално избегавам сламке али су веома практичне у очувању уредне браде. Замисли да пијеш неки шејк без сламке. Сигурно би половина шејка завршила у бради док би попио само пола. Значи из практичних и економичних разлога је најбоље користити сламку, поготово за пића која су гушћа и млечнија.
Ово су неки од трикова који су мени били више него корисни и који су ме спасили у ситуацијама када брада може да буде проблематична. Уколико имаш неки савет или трик био бих ти захвалан ако би то поделио са нама јер оваквих трикова никад доста. За крај остаје само да Вам свима пожелим срећне празнике!

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *