Свраб браде – како изаћи на крај са овим досадним проблемом

Ово је један од горућих проблема многих како брадоња, тако и потенцијалних брадоња. Већина одустане од пуштања браде због неиздрживог свраба и иритације коже. Тако да уколико имаш овај проблем, ниси једини. Постоји неколико производа за браду који ти могу помоћи да га решиш релативно брзо. Битно је бити редован и стећи навике када је нега браде у питању.

Сапун за браду

Сапун за браду је одлична увертира за негу лица и пожељно га је користити пре наношења било ког другог производа. Једноставно јер чисти браду и кожу дубински и омогућава квалитетним минералима да допру у саме поре. Многи људи неодговорно избегавају ове кораке или негу браде уопште јер, ваљда то некако утиче на њихову мушкост. Обично таквим људима саветујем да ни не пуштају браду ако мисле да су мање мушкарци јер воде рачуна о њој. Да се вратим на сапун, свакодневно прање браде сапуном ће имати позитиван ефекат на лице и длаку. Брада је, уколико се запусти, једна од најпрљавијих делова нашег тела. Добро прање квалитетним производом ће ти свакако помоћи да будеш здравији.

Уље за браду

Много конфузија се ствара око овог производа. Уље за браду је, првенствено, средство за негу браде и коже, а не естетику и обликовање. Због свог мириса, уље свакако може да се користи у обе сврхе, али је препоручљиво наносити га када сте код куће. Пре неколико недеља сам писао како да одаберете квалитетно уље за браду, јер верујте, оно ће правити разлику. Уља за браду мањег квалитета неће имати исти ефекат на браду и лице попут квалитетнијег уља. Зашто ће вам уље за браду помоћи код свраба? Прво, минерали из квалитетних базних и есенцијалних уља и витамин Д ће нахранити вашу кожу и браду и омекшати је. Самим тим ће длака мање бости и урастати, кожа ће бити хидрирана, тако да ће се иритација знатно умањити. Након неколико коришћења разлика би требала да буде очигледна и евентуалне иритације и свраб би требало да су сведени на минимум или да су потпуно нестали. Уколико и даље, поред коришћења уља имате проблем пробајте, или да мењате уље или да се консултујете са вашим бербером да заједно пронађете решење.

Редовна посета берберу

Прави бербер треба да се цени као и доктор. Поред естетских способности, бербер је ту да савет како да одржавате здравље коже и длаке. Редовна посета берберу ће помоћи да умањите свраб. Највећи проблем са иритацијом коже се јавља у пределу врата где длаке лица боцкају врат, праве иритацију и изазивају свраб. Бербер ће тримовати тај предео и умањити свраб, а и поред свог практичног знања бербер ће вас посаветовати које производе би требало да користите и који су то квалитетни састојци у производима на које треба да обратите пажњу. Нису старији џабе говорили- „са добрим бербером могу и у рат!“. Немојте да се стидите или уздржавате да поставите било које питање берберу везано за негу браде или лица. Уколико је добар, бербер ће вам детаљно објаснити сваки производ, чему служи, а помоћи ће вам и да решите свој проблем.

Нега браде зна да буде изазов, поготово ако генетика није на вашој страни. Због тога увек можете да нам пишете, да нас питате уколико имате било каквих нејасноћа, а ми ћемо вам у најбржем могућем року одговорити и пробати да вам помогнемо. Свраб лица је заиста честа појава код многих брадоња и сви врло добро знамо колико је иритантан.

Страхиња Петреш
Страхиња Петреш

Дежурни брадоња. Воли да пише. Кад није за рачунаром, гони свог гонича на лавове по београдским улицама. Боем у души. Тврди да његовом прађеду, сајџији, Илија Брк био редовна муштерија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *